Empresa de Restauració Col·lectiva

amb més de 30 anys d'experiència

Sol·licitar Pressupost
texto

Alimentació infantil saludable en menjadors escolars.

L'alimentació infantil en menjadors escolars que ofereix *COMESCO és segura, equilibrada i adequada des del punt de vista nutricional. Per a garantir-ho, *COMESCO valora la idoneïtat dels menús oferits, els quals són supervisats per Dietistes-Nutricionistes i consensuats entre els diferents actors implicats (pares, alumnes, col·legis, etc.).

La programació de menús incorpora propostes gastronòmiques lligades a les tradicions culinàries de la zona i d'altres contextos culturals, religiosos i/o ètics. A més, ha d'oferir opcions adaptades per a xiquets amb al·lèrgies o intoleràncies alimentàries, assegurant la ingesta segura, saludable, saborosa i en condicions higièniques òptimes.

El nostre menú inclou habitualment verdures i hortalisses en el primer plat, i en el segon plat, un aliment proteic (ou, peix, carn o llegum), cereals integrals i/o tubercles. Com a postres, la fruita fresca i de temporada és la millor opció, i/o els lactis.

Busquem que el nostre menú siga atractiu visualment, variat i evite la monotonia. Per a aconseguir-ho, tenim en compte la diversitat de colors, textures, temperatures i tècniques culinàries. Prioritzem l'ús d'aliments de temporada, locals i de proximitat. Seguint aquestes directrius, aconseguim una alimentació infantil saludable i saborosa en els menjadors escolars.

texto

Menjadors escolars sostenibles

El projecte de restauració col·lectiva COMESCO té com a objectiu promoure una alimentació escolar sostenible i educar cap a una alimentació més justa i extensible en el temps en menjadors escolars. La guia desenvolupada per *CERAI, a partir dels aprenentatges obtinguts en la fase pilot realitzada en 3 menjadors escolars públics de València, és la nostra guia per a facilitar la transició cap a una alimentació escolar sostenible en altres menjadors escolars i territoris. Els criteris de sostenibilitat inclouen la selecció de proveïdors locals, l'elecció de xicotets productors que reben un preu just, l'adquisició de productes frescos i de temporada per a minimitzar els impactes econòmics i ambientals, i una dieta sostenible que siga nutricionalment saludable, culturalment acceptable i accessible en menjadors escolars.

Web CERAI
texto

L'aplicació del model *ISSOK en la restauració col·lectiva: eines per al creixement personal i social.

La restauració col·lectiva és un àmbit en el qual es pot aplicar el model *ISSOK, una eina de transformació personal i social que proposa una metodologia clara, senzilla i contrastada amb els avanços de la ciència per a augmentar el nostre potencial personal i grupal i convertir-nos en motors de canvi de la societat. Aquest model proporciona eines i habilitats per a la vida, i és transferible a tots els àmbits, incloent-hi l'empresarial, educatiu i familiar. La seua aplicació aconsegueix ambients més harmònics, individus i equips més segurs, socialment responsables, creatius i productius. El model té una metodologia estructurada i sistemàtica, però és flexible i s'adapta a les persones i al context en el qual es desenvolupa per a aconseguir el màxim impacte des de la pràctica. *ISSOK *Institute planteja el seguiment a les persones que inicien el seu procés formatiu, i el seu esperit pràctic es reforça amb un seguiment actiu i participatiu per part dels formadors i formadores. En resum, la restauració col·lectiva pot beneficiar-se enormement del model *ISSOK, ja que ofereix una eina per a millorar l'ambient, la productivitat i la creativitat dels equips, al mateix temps que fomenta el creixement personal i social dels individus.

Model ISSOK
Quina és la seua experiència en el sector de la restauració col·lectiva?

La nostra empresa compta amb més de 30 anys d'experiència en el sector de la restauració col·lectiva i hem treballat amb clients de diferents sectors i grandàries.

Com asseguren la qualitat i seguretat alimentària en els menjadors escolars o d'empresa?

Implementem un rigorós sistema de control de qualitat i higiene alimentària que compleix amb les normatives vigents i que garanteix la seguretat i qualitat dels aliments.

Ofereixen menús personalitzats segons les necessitats dels comensals?

Sí, oferim menús adaptats a les necessitats i preferències de cada client, incloent-hi opcions vegetarianes, veganes, sense glútens, sense lactosa, entre altres.

Treballen amb proveïdors locals i productes de temporada?

Sí, la nostra empresa treballa amb proveïdors locals i prioritzem l'ús de productes de temporada per a oferir una alimentació més sostenible i saludable.

Quin és el cost dels seus serveis de restauració col·lectiva?

El cost dels nostres serveis depén de les necessitats de cada client, com el nombre de comensals, freqüència de serveis, menús personalitzats, entre altres factors. Oferim pressupostos a mesura i adaptats a cada client.

Col·legis

texto
CEIP El Barranquet (Godella)
texto
CEIP Mare de Deu del Pilar (Bonrepòs)
texto
CEIP Mediterrani (Meliana)
texto
CEIP Pare Jofre (el Puig)
texto
CEIP Rei en Jaume (Foios)
"

Que el teu aliment siga la teua medicina, i que la teua medicina siga el teu aliment.
Hipócrates

"

Traçant una guia per a una alimentació escolar sostenible i saludable en menjadors escolars

La cita de *Hipócrates "Que el teu aliment siga la teua medicina, i que la teua medicina siga el teu aliment" és més que una simple frase, és un principi fonamental de la nutrició i la salut. Els menjadors escolars tenen un paper important en la promoció d'una alimentació saludable entre els xiquets, la qual cosa pot tindre efectes positius a llarg termini en la seua salut física i mental.

Una alimentació infantil adequada i equilibrada des del punt de vista nutricional és fonamental per al creixement i desenvolupament saludable dels xiquets. Per a aconseguir-ho, és necessari que els responsables dels serveis de restauració col·lectiva valoren la idoneïtat dels menús oferits, els quals han d'estar supervisats per Dietistes-Nutricionistes i consensuats entre els diferents actors implicats.

A més, la programació de menús ideal ha d'incorporar propostes gastronòmiques lligades a les tradicions culinàries de la zona i d'altres contextos culturals, religiosos i/o ètics, la qual cosa contribueix a educar als xiquets en la diversitat i el respecte per les diferents cultures. Així mateix, és important oferir opcions adaptades per a xiquets amb al·lèrgies o intoleràncies alimentàries, assegurant la ingesta segura, saludable, saborosa i en condicions higièniques òptimes.

Un menú escolar saludable hauria d'incloure verdures i hortalisses en el primer plat, i en el segon plat, un aliment proteic (ou, peix, carn o llegum), cereals integrals i/o tubercles. Com a postres, la fruita fresca i de temporada és la millor opció, i l'aigua és la beguda fonamental.

És essencial que el menú siga atractiu visualment, variat i evite la monotonia. Per a aconseguir-ho, s'ha de tindre en compte la diversitat de colors, textures, temperatures i tècniques culinàries. A més, s'ha de prioritzar l'ús d'aliments de temporada, locals i de proximitat. Seguint aquestes recomanacions, es pot aconseguir una alimentació infantil saludable i saborosa en els menjadors escolars.

En l'àmbit de la restauració col·lectiva, el projecte *COMESCO té com a objectiu promoure una alimentació escolar sostenible i educar cap a una alimentació més justa i extensible en el temps en menjadors escolars. Els criteris de sostenibilitat inclouen la selecció de proveïdors locals, l'elecció de xicotets productors que reben un preu just, l'adquisició de productes frescos i de temporada per a minimitzar els impactes econòmics i ambientals, i una dieta sostenible que siga nutricionalment saludable, culturalment acceptable i accessible en menjadors escolars.

En conclusió, una alimentació infantil saludable, sostenible i educativa en menjadors escolars és essencial per a garantir el benestar dels xiquets i xiquetes, i la restauració col·lectiva pot beneficiar-se enormement d'eines i enfocaments com la guia de *COMESCO, el model *ISSOK i la cita de *Hipócrates per a aconseguir aquest objectiu.

  • Complim amb les normatives de seguretat alimentària i higiene.
  • Personal capacitat i format en nutrició, cuina i atenció al comensal.
  • Utilitzem ingredients frescos i de qualitat, sempre que és possible de proveïdors locals, ecològics, i sostenibles.
  • Adaptem el nostre menú a les necessitats i preferències dels comensals, incloent-hi opcions vegetarianes, veganes, sense glútens, entre altres.
  • Oferim una àmplia varietat de plats i menús saludables i equilibrats.
  • COMESCO compta amb instal·lacions i equips adequats per a la preparació i servei d'aliments.
  • Tenim en compte criteris de sostenibilitat ambiental, com la reducció de residus i l'ús eficient dels recursos.